Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Zac Efron

Alapok

Teljes név: Zachary David Alexander Efron
Születési idő: 1987. október 18.
Művésznév: Zac Efron
Horoszkóp: mérleg
Születési hely: San Louis Obispo,California
Szülők: Starla és David
Testvér: Dylan
Magasság:179 cm
Haj: szőkésbarna
Szem: kék
Állatok: Dreamer (kutya), Puppy (kutya), Simon (macska)

Biográfia

Zac Efron 1987.október 18.-án született San Luis Obispoban, Kalifornia egyik városában. Édesapja David Efron, aki egy erőműnél mérnök. Édesanyja Starla Baskett, aki titkár apuja erőművénél. Fiatal öccse Dylan Efron. Édesapja biztatta arra, hogy színész legyen. Azután a középiskolában színdaraboban lépett fel, majd 11 évesen énekleckéket vett fel, és a Csigány nevezetű színdarabban is megjelent. Pán Péter, A horror kicsi boltja, A zeneember és a Mame. Zac egyik dráma tanárának az ügyvédje ajánlotta őt Los Angelesbe.

Amint elkezdett kamaszodni, mégtöbb szerepet kapott, elsősorban híres sorozatokban mint epizódszereplő, ilyen volt többek között a Vészhelyzet vagy a Firefly széria. Zac 2004ben kapta meg egyik legfontosabb szerepét, Cameront alakította a Mindig nyár (Summerland) című sorozatban. A Summerland 2 mini-évadot ért meg a The WB csatornán, ám ez a hosszú szereplős arra elegendő volt hogy Zacet sokan megszeressék. 2005ben már az ő főszereplésével készült a "Gyerek a nyeregben" című film. 2006 elején mutatták be Amerikába a "High School Musical " (Szerelmes hangjegyek) című filmet, ami minden rekordott megdöntött. A musicalben szereplő dalokból kiadott cd többszörös platina lett, a dalok pedig berobbantak a slágerlistákra. Itt érdemes megemlíteni, hogy ugyan Zac évek óta képzett énekes, ám a dalokat nem ő énekelte hanem Andrew Seely. A cserének az lett az oka, hogy a dalok túl magasak lettek volna Zacnek. Mindenesetre azért pár sort Zac is énekel a dalokon! Maga a High School Musical megdöntött számos rekordot, a főszereplők turnézni jártak a musicallal, amiknek a mai napig nagy sikerük van. Zac Efront egyértelműen a High School Musical emelte a sztárok sorába, nem is meglepő hogy a "Gyerek a nyeregben" filmjét csak a musical után mutatták be, mindenhol Zac Efron nevével fémjelezve, így az is sikeres lett. Kenny Ortega a HSM producere sokunk nagy örömére kijelentette hogy 2007. Augusztásra elkészül a 2. része a HSM nek, de addig is Zac leforgatja legújabb filmjét - ami szintén musical - az 1988as Hairspray feldolgozását többek között John Travolta oldalán. Zac szabadidejében szeret szörfözni, gitározni és zongorázni. Még a szüleivel és öccsével Dylannel él.

Filmográfia

2008 High School Musical 3
2007 High School Musical 2
2007 Hairspray
2006 High School Musical
2005
Summerland: Season 2
2005 The Derby Stallion
2005 CSI Miami helyszínelők - Sex & Taxes
2004 Summerland: Season 1

Tudtad, hogy...

...Zac Efron élete legelső koncertje egy Wallflowers koncert volt?

 

...Zac Efron kedvenc filmje a Kincsvadászok 1985-ből?

 

...Zac Efron Teen Choice Awards díját nyerte 2006-ban a Szerelmes hangjegyekben nyújtott alakításáért?

 

...Zac Efron a San Francisco Giants nagy rajongója?

 

...Zac Efron szerepelt barátnője, Vanessa Hudgens Say Ok című klipjében?

 

...Zac Efron fél a zombiktól és a cápáktól?

 

...Zac Efron fél attól a kislánytól, aki a Kör című horrorfilmben ijeszthet??

 

...Zac Efron gyerekkorában nem volt válogatós??

 

...Zac Efronnak meg kellett változtatnia a telefonszámát a Szerelmes hangjegyek sikere után, mivel a rajongók állandóan hívogatták?

 

...Zac Efron rajong a baseballért és jelentős baseballkártya gyűjteménye is van?

 

.... Zac Efron rögtön pózba vágta magát, ha gyerekkorában előkerült a kamera?

 
...Zac Efronnak van egy öccse, Dylan, aki 1991-ben született?
 
...Zac Efron egykor fogszabályzót viselt?
 
...Zac Efron soha nem nyúlt eddig, és nem is nyúlna soha cigarettához?
 
...Zac Efron kedvenc sportja a kosárlabda és a szörf?
 
...Zac Efronnak két kutyája van, Dreamer és Puppy, illetve egy macskája, Simon?
 
...Zac Efron 1987. október 18-án született a kaliforniai San Luis Obispo-ban?
 
...Zac Efron néhány híres filmsorozatban is felbukkant egy-egy rész erejéig, mint például a Vészhelyzet vagy a Firefly?

Fura hajviselet

Zacet egyre többször kapták le a lesifotósok olyan frizurával, hogy egy kis gumival a feje tetején össze van fogva egy  tincs. Végülis cuki, de azért rem nem ez lesz az új hajviselete.

Paróka

Zac egy forgatáson viselte ezt a parókát. (Az egyik Bravo-ban írtak is róla egy picit, de sajnos nem találtam meg azt a Bravo-mat)

 Híres barátai

Vanessa Hudgens

Vannessával a HSM forgatásán jöttek össze. Zac bevallása szerint Vanessa nemcsak a szerelme, hanem a legjobb barátja is. Mindent elmondhat neki.

Ashley Tisdale

Ashley még Vanessa előtt járt Zac-kel. Mostmár csak nagyon jó barátok. De egyesek azt pletykálják, hogy Ash szívesen járna Zac-kel. Ki tudja.... hiszen a  pasijával nem állnak túl jól mostanában....

Jesse McCartney

Még a Summerland című sorozat forgatásn találkoztak. Azóta nagyon jó haverok és partitársak.

Corbin Bleu

A Hsm-ben legjobb barátok. A való életben is jó cimbik. 

Nikki Blonsky

Nikki a Hajlakk-beli partnere. Onnan ismerik egymást.

 Drew Seeley

Drew volt Zac hangdublőre a HSM1-ben. Állítólag azért, mert Zac hangszálainak valami baja volt. De már azt is hallottam, hogy Zac hangja nem felelt meg. Viszont a HSM2-ben már a saját hangján énekel. Azt, hogy barátok-e vagy sem, nem tudom. De sztem biztos kedvelik egymást.

Sajnos közös fotót nem találtam.

Shelley Buckner

A Summerland forgatásán ismerkedtek meg. Jártak is 1 évig, de szakítottak.

 

 

High School Musical 3

Gondolom már senkinek sem újdonság a HSM3. De azért betettem egy képet, amin Kenny Ortega kezében láttok egy olyan lapot, aminek a hátulján ez áll: HSM3

 

Zac&Nikki csókja

Vanessának semmi oka sincs a féltékenységre, hiszen Zac elmondta, hogy csak a fotósok kedvéért csókolta meg kolleganőjét. Azt is hozzáfűzte, hogy az egész csak vicc volt.

 

Smink nélkül

Sokan támadják Zac Efront azért, amiért állandóan csak kisminkelve láthatjuk. Többen úgy gondolják, hogy piperkőc, amiért folyamatosan alapozza az arcát, és számtalan olyan akad, aki egyszerűen homoszexuálisnak titulálja! A srácról készült legfrissebb lesifotókat elnézve meg lehet érteni, hogy nem mutatkozik nagy nyilvánosság előtt smink nélkül. De hát istenem!! Még szinte tini, ez természetes!

A fotót elnézve nem csoda, hogy Zac szívesebben mutatkozik alapozóval kikenve, hiszen az arcbőre nem mondható túl tisztának. Ráadásul a bőre is elég különösen csillog: ez vagy krémnek, vagy pedig zsírnak köszönhető. Lehet, hogy a tinilányok egyik kedvence nem is olyan jó pasi smink nélkül? 

 

Bújócska! 

Gondolom Zac a paparazzik elől rejtőzik el.

?Meleg?

Az a pletyka kezdett el terengeni, hogy Zac meleg és hogy a Vanessával való kapcsolata csak kamu. Ez a kép járta be a világot:

 

Szerintem ez a kép régi lehet és csak hülyeség. Remélemm!! XD

 Dylan Efron

Dylan Zac öccse. Nagyon jóban vannak. Zac apukája szerint: Zac mindig odaadta kiskorában a játékait öccsének. Dylan talán 15 éves.

 

 

Autogramkártyák

Hihi ^^